Hoe populair is de Bitcoin als het gaat om de transacties?

Door de dalende koers in 2018 zou je denken dat het behoorlijk slecht gaat met de Bitcoin. Maar dit is alleen het deel gezien als handelsmiddel. Hoe gaat het met de transacties?

Nog wel belangrijker is hoe vaak en hoeveel de digitale munt wordt gebruikt, gezien de adoptie. Oftewel, hoeveel transactie er mee uit worden gevoerd.

Een belangrijke meting hiervoor is het aantal transacties per dag. Deze data is gewoon beschikbaar en inzichtelijk. Wanneer we de grafiek bekijken valt te zien dat in het afgelopen half jaar de transactie met 54 procent zijn gestegen.

Transacties samenvoegen

Het totaal aantal transacties is niet de daadwerkelijke aantal. Een nieuwe oplossing van opschalen is batching, waarbij de verschillende transacties worden samengevoegd en verwerkt in een transactie om zo de blockchain minder te belasten. Het aantal daadwerkelijke transacties kan hierdoor een stuk hoger liggen.

Zeker gezien de stijging van de afgelopen zes maanden kunnen we vaststellen dat het aantal transacties snel zijn hersteld en zelfs stijgen.

Wel is het zo dat mogelijk 20 procent van de dagelijkse transacties worden gegenereerd voor een nieuw project met de naam VeriBlock.

Bron: Longhash

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here