De nieuwe Audi A8: Hypermodern met veel technische snufjes

Audi heeft deze week de nieuwe Audi A8 uitgebracht. De vierde generatie van het vlaggenschip beschikt over een aantal interessante veranderingen. De Audi A8 is de eerste productieauto welke voorbereid is op autonoom rijden. 

Vanaf 2018 verschijnen de eerste autonome functionaliteiten voor de Audi A8. Functies als parking pilot, garage pilot en traffic jam pilot verschijnen in 2018. Met de traffic jam pilot is het mogelijk om volledig autonoom tot 60 kilometer per uur op provinciale wegen en snelwegen te rijden.

Deze semi-zelfsturende auto kan automatisch versnellen, sturen, remmen en starten vanuit stilstand, dit is mogelijk tot een snelheid van 60 kilometer per uur.

Veel veiligheid

De nieuwe Audi A8 beschikt over een aantal interessante veiligheids-toepassing. Een van deze functionaliteiten is het actieve onderstel. Als er geconstateerd wordt dat een zijdelingse botsing onvermijdelijk is wordt de voorkant van de Audi A8 maximaal 8 centimeter hoger, hierdoor wordt de grootste klap opgevangen door het onderstel van de auto.

Plug-in hybride

Als de Audi A8 in december in de showroom staat, zijn er een aantal versies beschikbaar. Er valt te kiezen tussen tussen een 3.0 TDI en een 3.0 TFSI. De 3.0 TDI is goed voor een vermogen van 286 pk, de tweede voor 340 pk. Later volgen er nog een tweetal achtcilinders.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here